Coneixement
Casa > Coneixement > Contingut

Open Die Forgings Learning Learning

Obtenir coneixements d'obertura de forgings

El procés de forjat és un mètode d'aplicació de pressió a un blanc metàl·lic mitjançant l'ús d'una màquina forjadora per produir una deformació plàstica per obtenir un mètode de mecanitzat amb una certa propietat mecànica, una determinada forma i una mida forjant, forjat (forjat i punxonat). dos components principals.

Temperatura de deformació

La temperatura de recristalització de l'acer és d'uns 727 ° C, però generalment s'utilitza com a línia divisòria 800 ° C, forjat en calent superior a 800 ° C; entre 300 i 800 ° C es diu forja càlida o forja semi-calenta.

En blanc

Segons el moviment de l'espai en blanc, Open Die Forgings es pot dividir en forjat lliure, pertorbat, extrusió, forja, forjat tancat, pertorbació tancada.

1, forjat lliure L'ús d'impactes o pressió per fer que el metall en el ferro superior i inferior (laberint) entre la deformació per aconseguir les forjades requerides, hi ha forjats manuals obertes i forjats mecànics de forja de dos tipus.

2, forjat. La forja es divideix en Open Die Forgings i forja tancada. Els taulers metàl·lics d'una determinada forma de la deformació de la pressió de la massa de forjat i la forja, però també dividits en forjat en fred, forja en rol, forja radial i extrusió, etc.

3, forjat tancat i tancat pertorbat perquè no hi ha flaix, la utilització de materials és alta. Amb un procés o uns pocs processos es poden completar complexos acabats de forja. A falta d'un flaix, es redueix l'àrea de força per a la forjat i es redueix la càrrega requerida. No obstant això, cal assenyalar que el blanc no es pot restringir completament, per a controlar estrictament el volum del blanc, controlar la posició relativa de la matriu de forjat i forjar mesures, esforços per reduir el desgast de la forja.

Forja moren

Segons el mode de moviment de forja, la forja del motlle es pot dividir en rodets de balanceig, forjat de balanceig, forja de rodets, rodadura de falca de creu, anella de rodament i rodament inclinat i així successivament. El robatori, la forja i l'anella de balanceig també es poden utilitzar per forjar el processament. Per tal de millorar la utilització del material, es pot utilitzar la forja i la laminació de rodets com a material allargat abans del procés de processament. I la forja lliure de la mateixa forja rotativa també forma part, i el seu avantatge es compara amb la mida de la forja. També es pot aconseguir la força de forjat de forjat obert sota la forma petita. Incloent la forja lliure en aquest mètode de forjat, el processament de materials des de la superfície del motlle a prop de l'expansió de la superfície lliure, per tant, és difícil assegurar la precisió, de manera que la direcció del procés de forjat i fosa amb control d'ordinador, podeu utilitzar menys De la força de forjat de motlle per obtenir formes complexes, productes d'alta precisió, com la producció de moltes varietats, fulles de turbina de gran grandària i altres forja. Els equips de forjat de motlle moren el moviment i el grau de llibertat és inconsistent, segons les característiques de deformació de la deformació del punt mort del fons, els equips de forjat de motlles es poden dividir en les quatre formes següents:

1, limiteu el tipus de força de forjat de forja: màquina hidràulica hidràulica del control lliscant de la unitat directa.

2, límit de manera quasi automàtica: mecanisme hidràulic d'acoblament de maneta de la màquina hidràulica.

3, límit de carrera: maneta, biela i mecanisme de falca per accionar el control lliscant de la premsa mecànica.

4, el límit energètic: l'ús del mecanisme de cargol de la premsa de cargol i espiral.

Aeromodel resistent per a premses hidràuliques Per obtenir una gran precisió, cal tenir cura de la sobrecàrrega, la velocitat de control i la posició del motlle al centre mort inferior. Com que aquests tindran efectes sobre forjats, la precisió de la forma i la forja moriran. A més, per mantenir la precisió, també s'ha de prestar atenció a l'ajustament de l'aclariment del corredissa per garantir la rigidesa, ajustar el centre mort inferior i l'ús de transmissions auxiliars i altres mesures.

Control lliscant

A més del moviment vertical i horitzontal del control deslizante (per a les peces allargades de la forja, la lubricació i la producció d'alta velocitat de peces forjant peces), l'ús del dispositiu de compensació pot ser

Llesca Open Die Forgings dels primers productes de disc a gran escala per augmentar la direcció d'altres esports. Els factors anteriors són diferents, la força de forjat requerida, el procés, la utilització del material, la producció, les toleràncies dimensionals i els mètodes de refrigeració per lubricació són diferents, aquests factors també són factors que afecten el nivell d'automatització.


Jingjiang Jinlun Machine Manufacturing Co, Ltd

S